13 Haziran 2016 Pazartesi

Ne zamandır tasarımla ilgili bir blog açmayı düşünüyordum, kısmet bugüneymiş:) İlk paylaşımım kendi kına gecemde dağıttığım hediyelikler üzerine. Her biri el emeği gözlerimin nuru. Benzer bir fikri 10marifet sitesinde görmüştüm, ancak  kendimden kattıklarımla artık kendi tasarımım haline geldiğini düşünüyorum. Buyrun fotoğraflarına,



Bunlar modellerden bazıları. Esas gövde için çok malzeme denedim, kartonu veya plastiği kumaşla kaplamak çok zor ve zahmetli geldiği için, direkt kalın keçeyi esas gövde olarak kullandım. Öncesinde bir adet karton kalıp oluşturdum.
   Sonra gövde olacak kalın keçeyi bu kalıplara göre kestim.

   Sonrasında da ince keçelerden keserek, bulabildiğim bütün malzemelerle süslemelerini tamamladım. Çubuğunu söylemeyi unuttum, kalın keçeyi iki kat olarak önlü arkalı yapıştırdım gövde için, yapıştırmadan önce de araya adana kebap yapılan şiş çubuklarından koydum.

   Bazı kaftanları döşemelik kalın kumaşla kapladım. Keçe hadi neyse iplik atma derdi yok ancak döşemelik kumaş öyle mi, saç baş yoldurttu yolunu bulana kadar. Silikon tabancası denedim, sıcak olduğu için ıslakmış gibi gösterdi. Başka yapıştırıcılar da öyle. En sonunda vazgeçecekken çok büyük bir yardımcı keşfettim. Soğuk silikon!! Yukarıdaki fotoğrafta gördüğünüz şişenin içindeki mucizevi madde :)) Onun sayesinde iplikler atmadı ve daha uzun ömürlü bir hediyelik olmuş oldu.
Bu işi yaparken hakkaten çok deneme yaptım ancak kolayını bulduktan sonra gerisi hızlı ilerledi. Keçeleri keserken veya kurdele yapıştırırken yardımcı olan kardeşlerimin ve arkadaşlarımın sayesinde tabiki :)   
Düğün mevsimindeyiz, umarım gelin adaylarına ilham olur,

Sevgiler
Sonraki Kayıt
Previous
This is the last post.

2 yorum:

  1. Pek habersiz yakalandik bloguna:)... cok yollar gostersin, cok isler gorsun insallah:)...

    YanıtlaSil